• DER SCHÖNE TAG IN WIEN



            • Dňa 15. mája 2009 sa uskutočnila exkurzia do Viedne. Zúčastnilo sa jej 45 žiakov SOŠ v Námestove (väčšinou tretie ročníky). Cieľom tohto poznávacieho zájazdu bolo oboznámiť sa s pamiatkami Viedne, hlavného mesta neďalekého Rakúska. Žiaci mali možnosť prezrieť si Dóm sv. Štefana (der gotische Stephansdom), prírodovedecké múzeum (das naturwissenschaftliche Museum), parlament (Parlament), zámok Schönbrunn (das Schloss Schönbrunn), prekrásne záhrady (die wunderschönen Gärten), obchody (Geschäfte)… Vymenovaný počet nádherných viedenských pamiatok by bol vyšší, ale kvôli nedostatku času a preplneným cestám to nebolo možné. Dlhú trasu domov spestrila krátka návšteva nákupného centra Avion, kde sa naši žiaci „posilnili“ malými nákupmi.
              Jeden deň nestačí na celkové spoznanie viedenskej kultúry a umenia, ale snáď bude tento malý výletík podnetom na ďalšie dôkladnejšie prehliadky spomínaného úžasného mesta.
              A čo dodať na záver? Veľká vďaka patrí zúčastneným žiakom, ktorí svojím príkladným správaním prispeli k príjemnej atmosfére. Tešíme sa na ďalšie poznávacie zájazdy. ☺

              PS: Ak chcete vidieť viac, pozrite si pár fotografií.

              BE
            • Step Aerobik Maratón



            • V utorok 28. apríla 2009 bol pre priaznivcov aerobiku na našej škole výnimočním dňom. Mali sme po prvý krát možnosť zúčastniť sa Maratónu v step aerobiku, ktorý sa konal v športových priestoroch areálu Strednej odbornej školy zdravotníckej v Žiline. Na podujatí sa zúčastnilo 5 študentiek našej školy, ktorých výkony. elán a nadšenie pre šport boli "dych vyrážajúce". Ich kondička dostala síce zabrať, ale čo by človek neurobil pre zdravie a peknú postavu. Tešíme sa na účasť v ďalšom ročníku.

              Športu zdar!

              MP
            • „Mladý Slovák“



            • Dňa 23. apríla 2009 o 10:00 hod. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo vedomostnej súťaže „Mladý Slovák“, ktorej cieľom je zvýšenie záujmu mladých ľudí o tradície, kultúru a históriu slovenského národa, formovať ich vlastenectvo a národné povedomie. Svoje sily si zmeralo 103 súťažiacich formou písomného testu, ktorý obsahoval 30 otázok. Školská komisia testy vyhodnotila a do krajského kola postúpil Ľuboš Kubizna z 2.O, ktorý mal najvyšší počet bodov. Všetci mu blahoželáme a prajeme veľa šťastia v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 16. júna 2009 v Žiline.

              Mgr. Silvia Čižmárová
            • Okresné kolo vo futbale

            • Okresné kolo vo futbale
              Stredne školy študentov a študentiek 2008 / 2009

              Všetko sa začalo jedného pekného dňa 21.04. 2009, keď naši chlapci vyšli zo školy s malým srdiečkom, ale s pevnou vôľou vyhrať futbalový turnaj. Boli sme svedkom skvelého výkonu našich študentov, ktorí na turnaji obsadili skvelé 4 miesto. Aj keď je na našej škole málo chlapcov, našli sa aj medzi nimi skveli hráči, ktorí nás vzorne reprezentovali.
              Na turnaji sa stretlo viacero stredných škôl. Bol to silný boj dobrých družstiev. Naša škola ukázala svoju bojovnosť a chlapci ukázali, aký majú "neskrotný" talent v tomto športe. Žiaci našej školy spojili svoje sily a bojovali ako sa dá veď to aj dokázali skvelým 4 miestom.

              Reprezentácia našej školy:
              Rastislav Jagnešák (1.T); Dominik Jancek (1.T); Ondrej Branický (2.T); Marek Bugan (2.T); Jakub Kršák (2.T); Kamil Zábel (3.T); Róbert Grobarčík (3.T); Roman Žuffa (3.T); Marián Kubizna (3.T); Matej Kopta (3.O); Martin Vavrek (3.O); Michal Betík (3.P); Stanislav Kurjak (4.T); Matej Kurčina (4.T); Marek Bomba (4.T)

              Tak toto je naša slávna zostava výborných futbalistov, ktorí sa získali výborne 4 miesto. Celá škola sme na nich hrdá a chlapcom prajeme veľa ďalších skvelých úspechov.

              Brčáková Mária

              OBRAZKY TU