• Stredoškolská odborná činnosť - obhajoba

            • Svoje zručnosti, schopnosť práce s literatúrou i všeobecný rozhľad mohli žiaci našej školy prezentovať 11. februára 2010 počas školského kola obhajoby Stredoškolskej odbornej činnosti. Témy a zamerania prác boli z rôznych odborov i oblastí života. Rozhodovanie o najlepších prácach bolo náročné, pretože všetky práce zaujali nielen špecifickým výberom témy, ale aj veľmi dobrou celkovou úrovňou spracovania.


              Medzi najúspešnejších sa zaradili:

              1. miesto: Ľuboš Kubizna (3. O trieda), téma: Strunové hudobné nástroje a ich novodobé využitie.

              2. miesto: Andrea Chudobová (3. O trieda), téma: Staroba a starnutie.

              3. miesto: Darina Hrubcová (3. O trieda), téma. Tatranský národný park.

              4. miesto: Klára Žatkuliaková (3. O trieda), téma: Ochrana životného prostredia.

               

              Na ich vedomosti i preukázané komunikačné zručnosti pri obhajobe sme všetci právom hrdí. Ďakujeme za čas, ktorí všetci zúčastnení venovali dlhodobej príprave jednotlivých prác a zároveň im všetkým srdečne blahoželáme.

               

              PhDr. Beata Staviarska, Mgr. Marta Jagnešáková, PhDr. Erika Hrkľová, Ing. Zuzana Bedrichová, Mgr. Katarína  Tomulcová

            • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

            • Dňa 3. februára 2010 sa uskutočnilo školské kolo HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA, ktorého sa zúčastnili žiaci všetkých ročníkov SOŠ Námestovo. Spolu 15 žiakov prispelo svojim prednesom  poézie a prózy k príjemnej atmosfére súťaže. Ohodnotiť tých najlepších bolo naozaj veľmi ťažké,  pretože vynaložené úsilie všetkých súťažiacich evokovalo v nás krásne pocity. Opäť platí stará známa múdrosť: „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a nadobudnúť novú skúsenosť.“

              VYHODNOTENIE PREDNESU PRÓZY:

              1. miesto – Silvia Bystričanová – 1.M
              2. miesto – Marcela Blažeňáková – 2.O
              3. miesto – Alena Ptačinová – 1.M

              VYHODNOTENIE PREDNESU POÉZIE:

              1. miesto – Patrícia Rončáková – 3.O
              2. miesto – Barbora Katráková – 2.O
              3. miesto – Karin Grobarčíková – 1.M

                   Za vynaloženú snahu i preukázanú odvahu boli odmenení vecnými cenami aj ostatní súťažiaci. Srdečne blahoželáme, tešíme sa na ďalšie súťažné kolá a všetkým žiakom chceme pripomenúť, že recitačné vlohy treba rozvíjať, nebáť sa sebaprezentácie.

                   Mgr. Erika Bystričanová, PhDr. Erika Hrkľová, Mgr. Marta Jagnešáková.

            • Olympiáda v anglickom jazyku - krajské kolo

            • Dňa 2. februára 2010 som reprezentovala našu školu na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku. Konalo sa na bilingválnom gymnáziu v Čadci. Stretli sa tam žiaci z celého Žilinského kraja za účelom zmerať si svoje schopnosti z anglického jazyka, pričom najlepší z najlepších postúpili na celoslovenské kolo, ktoré sa bude konať v Bratislave. Ja som skončila na peknom šiestom mieste v mojej kategórii 2D ( stredných odborných škôl). Toto kolo bolo naozaj namáhavé a so svojím umiestnením som veľmi spokojná. Rovnako ako aj na školskom a okresnom kole sa delilo na gramatickú časť a na rozprávanie.
              Dominika Maťaťová 4. O
            • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

            • Krásny deň sme zažili žiaci našej školy aj 16.decembra 2009, počas ktorého sa zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku - It Is Important Being Earnest. Počas vystúpenia žiaci i učitelia ocenili nielen herecké výkony, ale zároveň si overili aj svoju úroveň anglického jazyka. Celé vystúpenie sa im veľmi páčilo a pozitívne vnímali jeho prínos pre ich jazykové schopnosti.

              Mgr. Renáta Mikytová
            • "Ako prežiť školu" - vyhlásenie literárnej súťaže

            • Milí prváci,
              odbor školstva Žilinského samosprávneho kraja vyhlasuje IV. ročník literárnej súťaže s názvom „Ako prežiť školu…“, ktorá je určená pre žiakov 1. ročníkov stredných škôl.

              Vašou úlohou je skoncipovať text ľubovoľného slohového útvaru, zameraného na najzaujímavejšiu príhodu, zážitok, ktoré sa vám stali v školskom roku 2009/2010, alebo môžu poskytnúť návod, ako úspešne absolvovať 1. ročník stredoškolského štúdia.

              Technické parametre: maximálny rozsah 2 strany (formát A4, písmo Times New Roman 12), hlavička – meno a priezvisko žiaka, názov a adresa školy, ročník, názov práce.

              Literárne práce odovzdávajte Mgr. Erike Bystričanovej najneskôr do 30. marca 2010. Najlepšie práce budú odmenené. Tešíme sa na vašu kreativitu.