• Okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka

            • Dňa 21. januára 2010 sa uskutočnilo na GYMNÁZIU A. BERNOLÁKA V NÁMESTOVE okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka. Zúčastnila sa ho žiačka 3.T triedy SOŠ v Námestove – DENISA GUROVÁ, ktorá bola víťazkou školského kola. Môžeme byť na ňu právom hrdí, pretože sa umiestnila na druhom mieste. Svojou šikovnosťou, promptnosťou, vedomosťami i húževnatosťou reprezentovala našu školu, za čo jej ďakujeme, gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

              Mgr. Erika Bystričanová, Ing. Mária Ďurdinová, Mgr. Andrea Pazúriková
            • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka

            • Dňa 18. 01. 2010 sa na Gymnáziu Antona Bernoláka v Námestove konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnili tri stredné školy (SOŠ – Námestovo, Gymnázium Antona Bernoláka – Námestovo, Educo – Slanická Osada). Boli sme rozdelení do troch kategórií podľa počtu hodín anglického jazyka v jednotlivých ročníkoch a typu školy. Prvou časťou olympiády bol test zameraný na posluch, čítanie s porozumením, gramatiku a slovnú zásobu. V druhej časti sme mali vymyslieť príbeh na základe predloženého obrázku. Posledná časť bola konverzácia na danú tému, čo bolo trošku odlišné od školského kola, keďže sme mali rozhovor s prideleným profesorom. So svojím umiestnením som spokojná a teším sa na Krajské kolo, ktoré sa bude konať 2. februára 2010 v priestoroch Gymnázia J. M. Hurbana v Čadci.

              Dominika Maťaťová - žiačka 4. O
            • Rok kňazov - korešpondenčná súťaž

            • Diecézne katechetické stredisko Spišskej diecézy spolu s Biskupským úradom Spišskej diecézy v rámci "Roku kňazov" vyhlásili korešpondenčnú súťaž zameranú nielen na poznanie osobnosti sv. Jána Maria Vianeya, ale aj na prehĺbenie duchovného života a hlbšieho poznania Svätého Písma.

              V uvedenej súťaži našu školu reprezentovala Alena Kosmeľová - žiačka 4. A triedy, ktorá on-line do súťaže zaslala odpovede 5. súťažných kôl. Na výsledky súťaže stále čakáme, už teraz sa však tešíme, že aj na našej škole záujem o duchovný život nevyhasol.

              PaedDr. Marianna Šuráňová
            • Rýchle prsty - súťaž v rýchlom a presnom písaní

            • Stredné školy Oravy a Liptova si 14. januára 2010 prostredníctvom talentovaných žiakov daných škôl mohli zmerať svoje sily v rýchlom a presnom odpise textu. Súťaže sa zúčastnilo 6 stredných škol, za ktoré súťažilo 19 účastníkov. Výbornými výkonmi sa nedali zahanbiť ani naši študenti, ktorí sa umiestnili v silnej konkurencii takto:
              - Peter Kubek (3. P trieda) - 6. miesto
              - Ján Vnenčák (3. O trieda) - 8. miesto
              - Ľuboš Kubizna (3. O trieda)

              Ich obdivuhodné výkony sa tak stali pre mnohých študentov hodnými nasledovania. Srdečne im blahoželáme sa zároveň im držíme palce v krajskom kole súťaže, ktorého sa Peter Kubek a Ján Vnenčák zúčastnila vo februári 2010.

              PaedDr. Marianna Šuráňová
            • Čo vieš o Európskej únii?

            • Dňa 21. decembra 2009 sa na SOŠ uskutočnilo školské kolo súťaže "Čo vieš o EÚ?", kde si študenti mohli preveriť už získané vedomosti a doplniť nové skutočnosti z danej oblasti. Súťaže sa zúčastnilo štrnásť 2-členných družstiev. Umiestnenie výhercov bolo nasledovné:
              1. miesto - 3. P trieda (Renáta Kapičáková, Veronika Antalcová)
              2. miesto - 3. O trieda (Ivana Kvaková, Ľuboš Kubizna)
              3. miesto - 4. P trieda (Slávka Fajčáková, Mária Murínová).

              Výhercom srdečne blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi.

              Ing. Marcela Prielomková