• Cukrová depilácia



            • Združenie B.E.S.T. Company pod vedením Bc. Alice Priečinskej nám žiačkam 2.A triedy odboru kozmetik dňa 15.10.2009 predviedla prezentáciu: Cukrová pasta - nová metóda depilácie. Cukrová pasta je vyrobená z čisto prírodných materiálov. Jej použitie je neobmedzené. To znamená že depilácia cukrovou pastou EBTESAMA je vhodná na všetky časti tela u žien a mužov, okrem mužských fúzov a brady. Prezentácia nás veľmi zaujala mohli sme porovnávať naše doterajšie poznatky o depilácii. Mali sme možnosť tento nový spôsob depilácie odskúšať na sebe. Cukrovú pastu sme si aj zakúpili a máme možnosť touto novou metódou zdokonaľovať vedomosti a zručnosti. A myslíme že záujem a spokojnosť zákazníka pri tejto metóde bude pozitívna.
              Ďakujeme pani majsterkám že nám sprostredkovali túto prezentáciu, my máme nové poznatky a dúfame že do budúcna sa zoznámime s ďalšími metódami.

              Kolektív 2.A triedy (kozmetik)
            • Interbeauty 2009

            • Dňa 2.októbra 2009 sme sa spolu s kozmetičkami zúčastnili kozmetického Veľtrhu v Bratislave. Odchod s Námestova bol o 4:30 ráno.
              Cesta bola dlhá ale veľmi príjemná aj vďaka našej dobrej nálade. Na túto výstavu sme sa veľmi tešili, aj s toho dôvodu, že v budúcnosti sa nám takáto možnosť už nemusí naskytnúť. Každého zaujalo niečo iné. Veľmi zaujímavé boli súťaže zamerané na účesovú tvorbu, svadobné účesy, predlžovanie vlasov...všetko sa nám veľmi páčilo. Videli sme niečo nové a zaujímavé. Taktiež nezaostávala ani kozmetika, či už vlasová, pleťová atď. Veľmi zaujímavé bolo líčenie.
              Táto výstava s názvom Interbeauty nám veľa dala a sme vďačný, že sme sa jej mohli zúčastniť. Dúfam, že to nebola posledná výstava, ktorej sme sa zúčastnili. Chceme sa poďakovať pani majsterkám I.Kinierovej, V.Banášovej a D.Beňušovej, že nás na tejto výstave sprevádzali a hlavne za to, že to s nami vydržali.

              Kolektív 3.K triedy (kaderník)

              FOTOGRAFIE
            • Interbeauty 2009

            • Dňa 2.10.2009 sme sa zúčastnili Interbeauty v Bratislave. Na túto akciu sme sa veľmi tešili. Večer si každý pripravil potrebné veci a ráno o 4:30 hod. sme nastúpili do autobusu, ktorý smeroval so Bratislavy, kde sa konal Veľtrh kozmetiky.
              Cesta ubiehala rýchlo, spríjemnili sme si ju spevom a prvá oddychová prestávka bola v meste Trenčín. O 9:30 hod. sme prišli do Bratislavy. Pod dozorom p.MOV Kajanovej a Hvoľkovej sme začali obhliadku v Inchebe. Bolo tam veľa vlasovej, či telovej a pleťovej kozmetiky. Konali sa aj súťaže, ktoré sa týkali vlasových účesov. Veľa kozmetičiek robilo gélové či akrylové nechty, rôzne vzory a dĺžky. Podobne ako nechty nás zaujalo i líčenie, na rozličné príležitosti. Videli sme povrchové a hĺbkové čistenie pleti. Kto mal záujem, mohol si zakúpiť rôzne kozmetické pomôcky. Ukazovali nám depiláciu nôh a brady. Zaujímavé boli masáže tváre, chrbta a rúk.
              Sme radi že sme to mohli absolvovať, aspoň sme sa niečo podučili a videli, ako narábajú s prístrojmi.
              Chceme sa poďakovať profesorom a hlavne pani riaditeľke, ktorá nám umožnila exkurziu do Bratislavy.

              Kolektív 2.A triedy (kozmetik)

              FOTOGRAFIE
            • Okresné kolo v Cezpoľnom behu 2009/2010


            • Dňa 29. septembra sa pri areály TJ Breza uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu študentov a študentiek SŠ v školskom roku 2009/2010

              Naša škola sa zúčastnila v zložení:
              Bugan Marek (3.T)
              Jagnešák Rastislav (2.T)
              Jancek Dominik (2.T)
              V náročnom preteku naši študenti zažiarili a obsadili prvé (Jagnešák), štvrté (Jancek) a jedenáste(Bugan) miesto.
              Prvenstvo pripadlo našej škole ako v jednotlivcoch tak aj v družstvách.
              Gratulujeme!
              RP
              Fotografie nášho družstva
            • Vitajte v našom regióne



            • Dňa 29. apríla 2009 sa na Zvolenskom zámku konal 7. ročník súťaže s témou "Vitajte v našom regióne" programu podnikanie v cestovnom ruchu. Zúčastnili sa jej študenti z celého Slovenska vrátane dvoch spoločností zo SOŠ Námestovo. A to v zložení:

              1. skupina: Andrea Kuklová, Monika Buláková, Slávka Fajčáková, Gabriela Joštiaková a Michal Betík.

              2. skupinu tvorili : Lenka Mordáčová, Alžbeta Sameliaková, Katarína Laššáková, Mirka Borovjaková a Mária Murínová.

              Úlohou každého tímu bolo prezentovanie vybranej lokality a to tak, aby si získali čo najviac záujemcov. Pomůcť si mohli různymi propagačnými materiálmi, či prezentáciami. Kritériom bola len čo najlepšia tvorivosť. Fantázii sa nekládli žiadne medze.

              1. skupina DREAMTOUR propagovala Oravský hrad. Ich úloha spočívala v oboznámení ľudí s históriou tohto impozantného výtvoru k čomu im veľmi pomohli aj dobové kostýmy.

              2. skupine SENTAUR padla do oka malebná dedinka na severe Oravy s bohatou kultúrou a históriou – Oravská Lesná.
              V ich stánku ste mohli nájsť množstvo užitočných a veľmi cenných vecí – po starých rodičoch a dokonca ste mohli ochutnať aj pravú Lesňanskú kapustnicu.
              Táto skupina si pomohla aj oravskými krojmi, či oravskými piesňami, ktoré naozaj zaujali. Prezentácia stánkov trvala od 10 00 do 15 00 hod. Potom nasledovalo slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže hodnotené odbornou porotou. Konkurencia bola však veľmi silná, ale aj keď tieto spoločnosti neskončili na vrcholných miestach, odchádzali s dobrým pocitom zo svojich výkonov. Odniesli si taktiež mnoho skúseností, ktoré im pomôžu preraziť vo svete cestovného ruchu. V príjemnej atmosfére sa rozišli do svojich domovov obohatení krásnymi zážitkami a spomienkami.