• Poloprenosná hrazda

            • Naša škola sa zúčastnila projektu "Vráťme šport do škôl" ktorého vyhlasovateľ bol Žilinský samosprávny kraj. Po úspešnom zavŕšení projektu sa nám podarilo získať peniaze na poloprenosnú hrazdu.

              [2010] Hrazda
            • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE "ODHAĽUJEME TAJOMSTVÁ KNÍH"

            • Dňa 10. júna 2010 bola vyhodnotená súťaž v čítaní povinnej slovenskej i svetovej literatúry. Všetci zúčastnení obdržali malé vecné ceny a čitatelia umiestnení na prvých troch miestach majú možnosť využiť budúci školský rok 2010/2011 na hodinách slovenského jazyka a literatúry žolíky, ktoré im pomôžu vyhnúť sa odpovedi alebo písomke: 1. miesto – Marcela Blažeňáková – II. O 2. miesto – Mária Pňačková – III. T 3. miesto – Miroslava Očkajáková – II. O Ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie kolá súťaže. Nezabúdajme: „Kto veľa číta, veľa vie a stáva sa lepším človekom.“

              S pozdravom Mgr. Erika Bystričanová.

            • O pohár primátora VUC

            •  

              V zložení dvoch víťazov školského kola v šachu sme sa zúčastnili šachového turnaja O pohár primátora Žilinského samosprávneho kraja.

              Naši šachisti, Peter Žatkuľák a Dávid Gura sa medzi 80 súťažiacimi nestratili a každý si odniesol po 3 víťazstva.

              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

              RP

               

              [2010] Šachový turnaj VUC
            • Vitajte v našom regióne - súťaž

            • Dňa 23. apríla 2010 sa  v Banskej Bystrici konal 8. ročník súťaže Vitajte v našom regióne. Do tejto súťaže sa zapojili aj študentky našej školy z  3. P a 3. O  triedy, bloku cestovného ruchu: Erika Lachová, Júlia Herdelová, Eva Majdová, Martina Čierna a Darina Hrubcová. Všetky z uvedených študentiek nás reprezentovali spracovaním témy: "Oravská priehrada a jej okolie". Názov skupiny, ktorú dievčatá tvorili bol Bonky. Dievčatá prezentovali okolie Slanice, výstavbu priehradného múru a významné osobnoti kraja.

              Celkový počet zúčastnených skupín na veľtrhu bol 53. Okrem prísneho oka poroty zúčastnených hotnotili aj ostatní  návštevníci.

              I keď naše študentky neobsadili žiadne z popredných miest, určite získali množstvo skúseností, ktoré využijú vo svojej podnikateľskej činnosti. Za ich reprezentáciu a odvahu pri prezentovaní im úprimne ďakujeme ...

              Ing. Ivona Korušková, Ing. Mgr. Anna Bránická

            • Veľtrh cestovného ruchu v Banskej Bystrici

            • Dňa 23. 04. 2010 sa naša škola zúčastnila na Veľtrhu Cestovného ruchu v Banskej Bystrici.  Okrem tretiakov z bloku cestovného ruchu sa exkurzie zúčastnili aj "nováčikovia" - žiaci 1. ročníka odboru manažment regionálneho cestovného ruchu, ktorí sa do tajov cestovného ruchu len pomaly ponárajú.  Naša škola sa na uvedenom veľktrhu prezentovala stánkom "Oravská priehrada a okolie" a "Dediny Oravy".  Päť komunikatívnch dievčat z našej školy prezentovalo uvedenú expozíciu v pridelenom stánku, ostatní členovia exkurzie sa oboznámili s exponátmi v Múzeu SNP, ktoré boli zamerané na 2. svetovú vojnu.

              Táto exkurzia sa stala pre mnohých našich žiakov novým zážitkom a najmä prehĺbením poznatkov, ktoré určite zužitkujú v ďalšej práci svojho odborného štúdia.


              Ing. Ivona Korčušková, Ing. Mgr. Anna Bránická

            • ŽIACI SOŠ NÁMESTOVO SPOZNÁVAJÚ KRÁSY BERLÍNA

            •  V dňoch od 01. 06. 2010 do 05. 06. 2010 sa uskutočnil poznávací zájazd do Berlína. Zúčastnili sa ho žiaci  prvých, druhých a tretích ročníkov SOŠ Námestovo. Vrátili sa ohúrení krásami nemeckého hlavného mesta, ktoré mali možnosť spoznať nielen teoreticky: Brandenburger Tor (BRANDENBURGSKÁ BRÁNA), Reichstag (RÍŠSKY SNEM), Siegessäule (VÍŤAZNÝ STĹP), Gedächtniskirche (SPOMIENKOVÝ KOSTOL), Sony Center (NAJVÄČŠÍ KINOVÝ KOMPLEX), Unter den Linden (POD LIPAMI – berlínska ulica), Fernsehturm (TELEVÍZNA VEŽA), Eikaufszentren (NÁKUPNÉ CENTRÁ)...  

               

                   Za nezabudnuteľný zážitok považujeme predovšetkým návštevu berlínskeho gymnázia, kde mali naši žiaci možnosť spoznať nemecký školský systém – spôsob výučby jednotlivých predmetov, zariadenie školy, žiakov... Dlho očakávané slnečné počasie prispelo k príjemnej atmosfére pri odhaľovaní krás mesta. Tešíme sa na ďalšie výlety, ktoré nám umožnia vidieť nielen nádheru nemeckých miest, ale hlavne pochopiť krásu a nevyhnutnosť ovládať cudzie jazyky.

               

              S pozdravom Mgr. Andrea Pazúriková a Mgr. Erika Bystričanová.

              [2010] Berlín
            • Mladý účtovník - školské kolo

            •  

              Dňa 27. mája 2010 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Mladý účtovník. Súťaže sa zúčastnilo 16 žiakov druhého a tretieho ročníka odborov obchod a podnikanie, cestovný ruch a technické a informatické služby, ktorí súťažili vo dvojiciach. Žiaci riešili problémové úlohy vyplývajúce z hospodárskej praxe – vystavovali účtovné doklady, na základe ktorých museli sformulovať príslušné hospodárske operácie, určiť účtovné predpisy a zaúčtovať vzniknuté účtovné prípady do denníka.

              Žiaci preukázali dobré odborné vedomosti a zručnosti. Na prvých troch miestach sa umiestnili:

              1. miesto Daniela Veselovská a Ľuboš Kubizna (III. O)

              2. miesto Eva Štetiarová a Emília Prčinová (III. P)

              3. miesto Veronika Jadrňáková a Ján Vnenčák (III. O)

               

              Srdečne blahoželáme

              Ing. Eva Borovjáková, Ing. Ivona Korčušková

            • Námestovský ďateľ

            •  

              Pre Strednú odbornú školu v Námestove sa 4. jún 2010 stal výnimočným dňom pre všetkých žiakov 1. ročníka stredných škôl Oravy, pretože sme sa stali hostiteľmi a organizátormi súťaže "Námestovský ďateľ". Prváci si tak mohli zmerať svoje sily v rýchlom a presnom písaní a preukázať tak svoje zručnosti v odpise textu desaťprstovou hmatovou metódou.

              Vzájomnými súpermi sa tak stali žiaci našej Strednej odbornej školy z Námestova, Spojenej školy z Nižnej, Spojenej školy zo Slanickej osady, Školy podnikania Educho zo Slanickej osady a Obchodnej akadémie z Dolného Kubína. Hoci výkony všetkých boli výborné, výherci predsa len nemohli byť všetci. Umiestnenie jednotlivých miest bolo nasledovné:

              1. miesto – Eva Slančíková (OA Dolný Kubín) s rýchlosťou 272 čistých úderov za minútu

              2. miesto – Dominik Miklušák (SŠ Slanická osada) s rýchlosťou 200 čistých úderov za minútu

              3. miesto – Katarína Vengrínová (OA Dolný Kubín) s rýchlosťou 195 čistých úderov za minútu

              4. miesto – Jakub Kubáň (OA Dolný Kubín) s rýchlosťou 191 čistých úderov za minútu

               

              Výborné výkony však prezentovali aj: Marek Sitarčík, Petra Šurinová, Kristián Chudjak, Miroslava Šurinová, Radka Šangalová, Dominika Sihelská, Eva Klokočíková, Ivana Gužíková a Katarína Lužbeťáková.

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme nielen za kvalitný výkon, ale i za stretnutie v priateľskej atmosfére a tešíme sa zase o rok.

              PaedDr. Marianna Šuráňová, Ing. Ivona Korčušková

            • WIEN – DER SCHŐNE SCHULAUSFLUG

            • Dňa 21. mája 2010 sa uskutočnila exkurzia do Viedne. Zúčastnili sa jej žiaci SOŠ v Námestove (väčšinou tretie ročníky). Cieľom tohto poznávacieho zájazdu bolo oboznámiť sa s pamiatkami Viedne, hlavného mesta neďalekého Rakúska. Žiaci mali možnosť prezrieť si Dóm sv. Štefana (der gotische Stephansdom), prírodovedecké múzeum (das naturwissenschaftliche Museum), parlament (Parlament), zámok Schönbrunn (das Schloss Schönbrunn), prekrásne záhrady (die wunderschönen Gärten), obchody (Geschäfte), Prater (der Vergnügungspark)...

              Dlhú trasu domov spestrila krátka návšteva známeho viedenského nákupného centra, kde sa naši žiaci „posilnili“ malými nákupmi. Jeden deň nestačí na celkové spoznanie viedenskej kultúry a umenia, ale snáď bude tento malý výletík podnetom na ďalšie dôkladnejšie prehliadky spomínaného úžasného mesta. A čo dodať na záver? Tešíme sa na ďalšie poznávacie zájazdy. ☺

              PS: Ak chcete vidieť viac, pozrite si pár fotografií. TU

              S pozdravom Ing. Mária Ďurdinová,  Mgr. Erika Bystričanová, Mgr. Andrea Pazúriková