• Mladý tvorca 2010

            • Na 18. ročníku predajnej výstavy výrobkov žiakov sa od 22. apríla do 24. apríla 2010 prezentovalo 97 stredných škôl a stredísk praktického vyučovania zo SR spoločne s partnerskými školami z ČR. Tradične sa  na tejto výstave zúčastňuje aj SOŠ v Námestove so svojimi odevnými výrobkami, o ktoré bol veľký záujem.
              Hlavným organizátorom výstavy je Ministerstvo hospodárstva SR za spoluúčasti Združenia pre rozvoj stredoškolského odborného vzdelávania, Nitrianskeho samosprávneho kraja a Agrokomplexu Nitra. Školy predstavili svoje výrobky v oblasti strojárstva, elektrotechniky a energetiky, drevospracujúcej výroby, odevov z tkaním a pletenín, sklárstva, polygrafie a papierníctva. Svoje zastúpenie má aj gastronómia, kde nechýbali cukrárenské a pekárenské výrobky. Širokú paletu predstavovali výrobky, ktoré boli spracované v rámci umelecko-remeselnej výroby. Pútavou atrakciou bolo poskytovanie kaderníckych a kozmetických služieb. Organizácia výstavy  "Mladý tvorca" je na veľmi dobrej úrovni, každoročne sa na jej otvorení zúčastňujú významné osobnosti z ministerstva hospodárstva a zo samosprávnych krajov. Tento rok si výstavu prišiel pozrieť aj prezident SR, pán Ivan Gašparovič, ktorý vysoko oceňoval výrobky žiakov vo výstavných stánkoch.

            • Planéta vedomostí

            • SOŠ Námestovo sa ako jedna z troch škôl Žilinského kraja stala Vzorovou školou Planéty vedomostí  (www.planetavedomosti.sk).  Planéta vedomostí je jedinečná interaktívna učebná pomôcka vytvorená firmou AGEMSOFT pre moderné školy na Slovensku. Obsahuje profesionálne spracovaný digitálny obsah pre predmety matematika, fyzika, chémia a biológia. Študijné a výučbové materiály sú spracované do viac ako 1100 lekcií. K dispozícií máme databázu 70 000 multimediálnych obrazoviek vo forme názorných videí, animácií, atraktívnych simulácií, prezentácií, interaktívnych cvičení a hier. Učitelia si môžu jednoducho vytvárať svoje vlastné výučbové materiály v podobe výučbových stránok alebo cvičení, prípadne dopĺňať existujúce materiály tak, aby zodpovedali ich konkrétnym potrebám v triede. Cieľom učiteľov našej školy je využívať elektronický vzdelávací systém Planéta vedomostí v rámci vyučovacích hodín matematiky, fyziky, chémie a zdravovedy v čo najväčšej miere a prispievať tak k rozvoju názornej formy štúdia, komplexnosti, dynamickosti a interaktivity vyučovacieho procesu.

               

              Mgr. Katarína Tomulcová